székfoglaló logó

Menü

chiavari székek története

Chiavari székek története

A méltán népszerű chiavari székek története -mint megannyi emblemikus tárgyé, egy olasz kisvárosban, Chiavariban indult a 19.században. 1795-ben nyitották meg a Descalzi testvérek híres bútor műhelyüket. Itt született meg 1807-ben az első Chiavarine- ami a megálmodója, Geatano Descalzi elképzelései alapján egy könnyed, elegáns, de szolid, anyagát tekintve cseresznyefából készült széket.

Korabeli chiavari székek

A hatás nem maradt el, hamarosan az egész kontinensen elterjedtek a kifinomult chiavari székek, pontosabban szólva, minden méltőság, fejedelem, uralkodó és udvartartás elengedhetetlen kiegészítőjévé váltak. A teljesség igénye nélkül egy pár nevesebb történelmi személy, akikről biztosan állíthatjuk, hogy rendelkeztek ezzel a különleges ülőalkalmatossággal: Viktória királynő, Frigyes koronaherceg sőt még III.Napoleon és divatos felesége Eugénie is.

A királyi udvarokon túl hamarosan a báltermek fontos szereplőivé váltak olaszhon remek székei, így nagyon hamar kialakult a tradíció, miszerint a klasszikus esküvői szék nem más, mint chiavari. Az egyik leghíresebb esküvő, amin szintén kiválóan teljesítettek és tökéletesen betöltötték dekorációs szerepüket nem másé volt, mint Kenedy házaspáré. De napjainkban is szívesen választják hírességek és magánszemélyek egyaránt, így vélhetően Pippa Middleton esküvőjén is chiavari székek tanuskodtak, vagy hazai vonatkozásban a sokak által ismert blogger Szentgyörgyi Kata esküvőjén is chiavari székekben gyönyörködhetünk.

Chiavari székek a kicsiház.hu oldal bloggerének esküvőjén

Kérj árajánlatot!

székfoglaló logó
Fehér, fából készült chiavari székek bérlése, szállítással és telepítéssel. Többéves rutinnal, megbízható szolgáltatással, és villámgyorsan.